maandag, augustus 26, 2013

Over blote tweelingen en zonnekloppers

Ja, dit is nog maar eens een reisverslag.  (Men zou haast denken dat ik niets anders doe dan ganse dagen rond tsjoolen, hé?)

En dit is tevens een reisTIP. (Behalve voor zij die houden van Benidormtoestanden of bakken en braden op een strand.)

 
Bondgenoot en ik hebben een verborgen parel ontdekt.
The Peakdistrict.

Hoe zijn we daar op gekomen ? 

Heel simpel.
We houden allebei van Engeland, dus we pakten die kaart erbij tijdens onze  kiescampagne.  En omdat we veel natuur wilden, zochten we naar de 'groene vlekken'.   
 
peak district


Zo vonden we dit nationaal park, (het oudste van Engeland) genesteld tussen Manchester en Sheffield. Deze locatie,  in 't midden van Engeland, is  gewoon perfect voor een korte vakantie.

 We hadden maar een week dus het mocht niet te ver en niet te vermoeiend zijn.Zeebrugge-Hull, P&O ferries,


Als we een overtocht boeken bij P&O begint de ontspanning van zodra we in Zeebrugge aan boord rijden van de ferry, wisten we uit ervaring. (de reis naar Schotland, zie archieven).

En na een rustig nachtje dobberen op het water
hebben we 's anderendaags, bij aankomst in Hull, maar
een kleine 160 km meer te rijden tot onze bestemming. 

Een makkie.


We zagen 19 juli met sneltreinvaart op ons af komen. 
Niet dat we niet verlangden naar de start van ons verlof, maar nu we allebei onverwacht een "blote moto" gekocht hadden, zaten we nog met een klein probleem: de bagage.

Een naked bike, zoals de Street Triple van Triumph, is niet uitgerust om koffers, valiezen, bazatsen of kabba's te vervoeren. Hij is gebouwd voor snelheid en performantie. Strak, gestroomlijnd, aerodynamisch. Je moet dus  niet zoeken achter een of ander 'uitsteeksel' waaraan je een elastiek of snelbinder zal kunnen vast maken.       

Een tanktas kan er altijd wel op, maar die is maar groot genoeg voor een fototoestel en wat paperassen. 
We hadden meer nodig.

Vorig jaar hadden we elk twee zijkoffers en een tanktas, plus een topkoffer. 
Maar -laat ons eerlijk zijn- tijdens vorige reizen hadden we ook telkens te veel mee. Boeken die niet gelezen werden, wegens geen tijd. Rokjes die niet gedragen werden, wegens slecht weer. Schoenen die enkel bij dat rokje pasten. Enz...
Daarom wilden we eens experimenteren met wat minder bagage. 
 

Bondgenoot besloot dat hij als enige zijn motor zou ombouwen (koerspaard wordt- tijdelijk- muilezel), zodat ik zorgeloos 'licht' kon rijden, met enkel mijn tanktas.  

Een week voor ons vertrek kroop hij in zijn overall en begon te meten, gaatjes te boren, te slijpen, te lassen en ... te glunderen, toen bleek dat zijn knutselwerk bleef hangen. mocht gezien worden.  
Om uit te vissen of zijn constructie  ook betrouwbaar was vulde hij de koffers van zijn motor met 12 brikken volle melk en reed ermee over een resem hobbelige kasseiwegen. Ik volgde om te zien of hij geen spoor van melk of onderdelen achter liet.   Grapje ! Natuurlijk niet. ( Hij kent de anatomie van een motor beter dan een chirurg het binnenste van een mens.)   

Triumph Street Triple, Bagage, koffers

Op de foto ziet u de bijna-identieke tweeling en krijgt u al een voorsmaakje van het decor waarin wij ons verplaatsten.

Wie daaraan genoeg heeft om ook eens door the Peak District te willen trekken kan meteen zijn overtocht boeken bij P&O, via volgende link. 
 http://www.poferries.eu/index.html

Wie meer bewijsmateriaal nodig heeft, kan de komende dagen op deze blog terecht. 

De commentaren zijn gesloten.