maandag, juli 29, 2013

Brive la Gaillarde

Na een paar dagen van complete rust, waarbij we ons hoogstens laten verleiden tot een kleine wandeling in de buurt van ons verblijf en het maken van enkele foto's, gaan we verder met de verkenning van de Limousin streek.

heuvels.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

wolken2.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

druiven.jpg  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In Brive la Gaillarde, de grootste stad in het departement Corrèze, hebben we een afspraak met Pierre Lamy.
coutellerie Nicolas

Hij is de kleinzoon van Henri Nicolas die in 1840 Coutellerie Nicolas oprichtte, een zaak die zich specialiseert in messen en alles wat ermee te maken heeft. (creatie, onderhoud en restauratie van jachtmessen, tafelmessen, zakmessen, professionele keukenmessen, slijpen van allerlei snij- en hakinstrumenten, ... ).

Het aanbod is enorm en vele klanten blijven langdurig voor het uitstalraam staan om hun keuze te maken.

Coutellerie Nicolas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In 2007 maakte Pierre Lamy samen met een gepassioneerde vriend de COUJOU. Een artisanaal gemaakt zakmes dat zowel zijn liefde voor een mooi object als de voldoening van degelijk vakmanschap aangeeft. Het specifiek blad laat toe om zowel te smeren als te snijden.

coujou.jpgVoor het handvat hebt u de keuze uit verschillende nobele houtsoorten en voor een nog persoonlijker toets kan u er iets laten in graveren. 
(Zoals wij deden met onze aankoop.) 
graveren.jpg       
Na een uitgebreide lunch begeven we ons, te voet, naar een andere zaak die zweert bij artisanale fabricage: stokerij Denoix. 
What's in a name ? De familie Denoix maakt al generaties lang likeur op basis van noten.  (Niet alleen van de noten zelf maar ook van de bolsters waarin ze zitten voor ze rijp zijn.) 

distillerie Denoix Wij krijgen van de dochter (een voormalige verpleegster, die haar job opgaf om in de voetsporen van haar vader te treden) een rondleiding in het bedrijf.

bedrijf.jpg

 

 

 

 

 

bottelen.jpgketels.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

vaten.jpgvanille.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 En uiteraard mogen we proeven van al de delicatessen in het ruime aanbod.

delicatessen.jpgOm de opgedane calorieën te verbranden, maken we een lange wandeling doorheen de stad.

 

 Brive la Gaillarde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brive la Gaillarde heeft tal van historische gebouwen die een bezoekje waard zijn. En ook op vlak van gastronomie valt er het een en ander te beleven.

limousin,brive la gaillarde,stokerij,messenslijperij,vakantie

limousin,brive la gaillarde,stokerij,messenslijperij,vakantie 

 

 

 

 

 

 

 limousin,brive la gaillarde,stokerij,messenslijperij,vakantielimousin,brive la gaillarde,stokerij,messenslijperij,vakantielimousin,brive la gaillarde,stokerij,messenslijperij,vakantie 

 

 

 

 

 limousin,brive la gaillarde,stokerij,messenslijperij,vakantielimousin,brive la gaillarde,stokerij,messenslijperij,vakantielimousin,brive la gaillarde,stokerij,messenslijperij,vakantie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.