dinsdag, juli 02, 2013

Wat ik nodig heb ...

Het is alweer bijna een maand geleden dat ik nog van mij liet horen. Blogsgewijs.
Tijd om daar wat aan te doen.
Maar daar zit het hem juist:  ik heb geen tijd. Of toch niet genoeg, om alle dingen te doen die ik wil. Er zijn geen uren genoeg in een dag. 

Wat ik nodig heb is een vorm van spraaktechnologie.

Zodat ik mijn blogteksten kan dicteren terwijl ik aan het kuisen ben, of in de file sta in hartje Brussel, of aan het joggen ben... 
Dat zou handig zijn. Tijdsbesparend. 

Ik weet niet of de uitvindingen van Lernout en Hauspie voor de doorsnee mens beschikbaar en betaalbaar zijn. En in hoeverre ze efficiënt zijn (stel dat het gebrom van mijn motor ook genoteerd wordt, of het geronk van mijn stofzuiger...) ?
Dus we zullen voorlopig verder doen op grootmoeders wijze en zelf typen.  Wat heb ik zoal gedaan de afgelopen weken ?

regenboogMij geërgerd aan het slechte weer.

(Maar er toch een paar mooie foto's aan over gehouden.) 


Ik heb gewerkt.
Vier vijfden. Maar zelfs dat valt niet te onderschatten, als daar af en toe een wachtdienst tussen zit die aan de rebben houdt.


Ik heb de motorfiets van mijn broer grondig gekuist.

Ik heb de oude Victory puzzel afgemaakt.
Hij was compleet.
Helaas heb ik per ongeluk de foto gewist die ik ervan gemaakt had en ondertussen is hij weeral in 500 stukjes uiteen gevallen.

Als troost toon ik u twee andere houten puzzels waar ik vroeger op gezwoegd heb. (Bij hele oude puzzels was er namelijk geen prentje dat een beeld gaf over het eindresultaat.)

houten puzzel

houten puzzel,En ik heb opgeruimd in huize Benzonie.  

De lente is veel te laat gekomen, waardoor mijn kriebels om grote kuis te houden ook wat vertraging opliepen. 
Maar toen het weer eindelijk toch een beetje beter werd, was er geen houden meer aan. 
Vier avonden achtereen heb ik in mijn berging gespendeerd. Alle kasten leeg gehaald, uitgekuist en heringericht. Sommige dingen heb ik alleen van plaats verwisseld.  Sommige heb ik te koop gezet op internet. En andere spullen heb ik zonder pardon in de vuilnisbak gekieperd. 
Van tijd tot tijd moet een mens dat doen: er met de grove borstel doorgaan.

Zo had ik een stapel oude doosjes liggen, met van die mooie koperen slotjes, zoals de sigarendoosjes vroeger hadden. Bedoeling was om die doosjes van binnen opnieuw met fluweel te bekleden.
Allemaal heel mooi, die plannen. Maar hoeveel tijd zou ik daar insteken ? (uren!) En wat zou ik uiteindelijk met die doosjes doen ? (geen idee). Loont het dan de moeite om daar mee bezig te zijn ? (nee). Heb ik geen betere dingen te doen ? (Ja!).

Hetzelfde geldt voor mijn recepten.

Ik heb een kartonnen doos vol met knipsels uit Flair, de Colruyt reclamefolders, Libelle rosita, van op verpakkingen,  ...  Duizenden recepten.
Het plan was om die netjes  op dactylopapier te kleven, ze te ordenen in categorieën: aperitieven, hapjes, voorgerechten , hoofgerechten (vis, vlees, groenten), desserts ( gebak en andere), ... en in mappen te bewaren voor als mijn kookambities een opstoot kregen.  
Maar dat is de theorie.
In praktijk zoek ik altijd mijn toevlucht tot  het internet, als ik chefkok speel.  
De kookboeken die ik heb, staan al jaren stof te vergaren. Dus waarom zou ik tijd en energie verspillen met het ineen flansen van nog meer zelfgemaakte kookboeken ? Hé ???

Weggooien dus. 

Maar er is iets dat mij tegen houdt.
Ik krijg het niet over mijn hart, om die zorgvuldig bijeen gesprokkelde culinaire wijsheden zomaar naar de papiermand door te verwijzen. 
Dus ik houd ze nog even bij, in de doos.  (Zoals ik al drie keer eerder heb gedaan.)
Mijn doosjes liggen trouwens ook nog even in een kast te wachten tot ik de knoop doorhak over hun lot.  

Nu mijn kasten (en mijn leven) weer wat meer op orde zijn, kan ik mij weer toeleggen op schrijven. Tijdelijk waarschijnlijk, maar allez. 

motor, kawasaki Versys, Limousin
Het reisverslag over Limousin.

Daar was ik aan bezig.

En daar ga ik aan verder werken.

De komende dagen. Stay tuned.

 

De commentaren zijn gesloten.