woensdag, november 28, 2012

We zitten hier goed hé ?

Dat is ons verdict als we aankomen bij Domaine de Vincent, in Royère de Vassivière (Frankrijk), op dinsdag 18 september 2012. Domaine de Vincent 

De eigenaars van deze Bed & Breakfast, Maryse en Emmanuel, komen de poort open doen en houden de blaffende viervoeters op afstand, zodat we rustig met de motor tot aan de chalet kunnen rijden. 
Terwijl Bondgenoot met onze gastheer uitvoerig onze brommers en de reis bespreekt, laad ik de koffers af en doe een snelle inspectieronde van ons verblijf.  'Le Chalet', een ultramoderne stacaravan, met houten terras, is klein en compact, dus heel gezellig en voorzien van alle comfort.

vakantieverblijf, chalet
We krijgen uitleg over het zwembad, de jacuzzi en de uren waarop we in het grote huis terecht kunnen voor ons ontbijt.         zwembad       

Maryse en Emanuel vertellen ons dat het domein waar zij wonen 4 ha groot is en midden een natuurgebied ligt: het plateau van Millevaches. (Dat heeft niets met duizend koeien te maken, maar alles met de vervorming van een oud-Keltisch woord dat duizend bronnen betekent. )
Doordat we op een hoogte van ongeveer 800 m  boven de zeespiegel  zitten, kan het hier 's ochtends in deze tijd van het jaar al vriezen. Maryse raadt ons aan om de verwarming op te laten staan.
Er zijn twee grote meren in de buurt. Het Lac de Lavaud Gelade, waar we langs reden toen we aankwamen, en het Lac de Vassivière.
Dit is dus een uitstekende plek voor mensen die houden van rust, van natuur, van fietsen, van roeien, zeilen, surfen,... En van motorrijden natuurlijk.
We hebben dus een prima uitvalsbasis voor de uitstappen die we willen maken.

Voor het donker wordt rijden we nog even terug naar het dorp om inkopen te doen.
We houden het beperkt: stokbrood, kaas, druiven en wijn.
Meer moet een mens niet hebben. 

De commentaren zijn gesloten.